Mercedes μετά την πρωτιά στις δοκιμές: «Η Red Bull είναι ακόμα πολύ μπροστά»


Παρά το 1-2 στο FP2 του Grand Prix Μπαχρέιν, η Mercedes διαβλέπει ακόμα κυριαρχία της Red Bull, εξηγώντας γιατί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Mercedes F1 Media
  • 1/3/2024

Το FP2 στο Σακχίρ έκλεισε με αποτέλεσμα που λίγοι θα προέβλεπαν, καθώς η Mercedes έκανε το 1-2, με τον Lewis Hamilton στην πρωτιά.

Οι Γερμανοί προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές με το φετινό τους μονοθέσιο, γεγονός που χαροποίησε και τους δύο οδηγούς της μετά το χειμερινό τεστ της περασμένης εβδομάδας.

Τότε, ο επικεφαλήςαπόδοσης της ομάδας, Andrew Shovlinείχε επισημάνει πως η W15 πρέπει να βελτιωθεί στον έναν γρήγορο γύρο, κάτι που φάνηκε να συμβαίνει μετά την Πέμπτη στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Hamilton, ηRed Bull έχει σταθερά το προβάδισμα στον αγώνα:

«Ένιωθα καλά με το αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούμε να παρασυρθούμε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν περισσότερα να εξαγάγουμε και ο ρυθμός μας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Red Bull.

«Γενικά όμως, νιώθω περισσότερο χαρούμενος με το μονοθέσιο σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε κάνει κάποιες βελτιώσεις και μοιάζει πολύ περισσότερο με αγωνιστικό αυτοκίνητο. Είναι μια πραγματικά καλή πλατφόρμα από την οποία μπορούμε να χτίσουμε. Απλώς πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο George Russell, που τόνισε με τη σειρά του την υπεροχή της Red Bull σε ρυθμό αγώνα:

«Ο ρυθμός των κατατακτήριων μας φαινόταν καλός. Κάναμε κάποιες αλλαγές από το τεστ και ο βαθμός βελτίωσής μας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Αλλά τελικά ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός. Ο Verstappen φαινόταν πολύ πιο γρήγορος και μετά οι Ferrari, McLaren και την Aston Martin είναι πολύ κοντά. Οπότε πιθανότατα έχουμε μια πραγματική μάχη μπροστά μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Horner: Διέρρευσαν μηνύματα και φωτογραφίες που φέρεται να έστειλε - Τι απαντά

F1 2024: 5 συν 1 προβλέψεις για τη νέα σεζόν